torsdag 4 juni 2015

Äppelpaj

Tänkte dela med mig av receptet på äppelpajen jag bakade igår.

Portioner: 1 sats

Fyllning:

- 5 äpplen (fasta syrliga)
- 1dl socker
- 1msk kanel. 

Pajdeg:

-1 1/2 dl vetemjöl
-1 1/2 dl socker
100g smör eller margarin

Till servering

Glass eller vaniljsås. 

  1. Fyllning: Skölj, kärna ur och dela äpplena i bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form, strö över socker och kanel och blanda runt.
  2. Pajdeg: Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck äpplena med det. Grädda i 225 grader i 25 min tills den är gyllenbrun. 
  3. Till Servering: Server med glass eller vaniljsås. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar